Dermosonic

Кажете сбогом на целулита с DERMOSONIC метод
DERMOSONIC е патентован метод специално разработен за третиране на естетични проблеми и дефекти, които засягат дермата и подкожната тъкан. Той комбинира двете най мощни оръжия в борбата с целулита: Ултразвук /УЗ/ и Неинвазивна Субдермална Терапия /НИСТ/. DERMOSONIC метод включва предварително програмирани програми с различни параметри предназначени за тертиране на различните видове целулит: мек, едемен, компактен и др.

УЛТРАЗВУК

Използва се в медицината и физиотерапията повече от 40 години, а в сферата на козметиката беше въведен преди 6 години.Ултразвукът предизвиква серии от налягане и теглене, които представляват определен вид микромасаж и предават колебливи движения към вътреклетъчните и външни частици в кожата. Те са подложени на силно ускорение, след това колебанията спират, накрая ускорението започва отново в обратна посока.

В DERMOSONIC метод ултразвука се провежда с помощта на специален антицелулитен гел, който е формулиран да се бори с целулита и локализираното затлъстяване, съдържа олиго елементи - богати на йод, рускус и други активни елементи, които действат на ниво кръвообращение, преодотвратяват капилярната слабост, подобряват снабдяването на тъканите с кислород и засилват дифузията на хидрофилните и липидни материи, като по този начин се постига отслабващ ефект в третираната зона.

Ефекти на УЛТРАЗВУКА:

- Единствено УЗ ракъсва фиброзната тъкан,
- Хиперемия /увевличава се кръвната циркулация/,
- Увеличава пропускливостта на клетъчните мембрани,
- Упражнява механичен микромасаж,
- Има обезболяващо и релаксиращо въздействие върху мускулите,
- Увеличава пропускливостта и еластичността на тъканите

Неинвазивна Субдермална Терапия /НИСТ/:

Използва се още от древната източна медицина, а в наши дни е широко разпространена в медицината. Представлява контролирана вакуумна терапия – техника която използва всмукване на ниво хиподерма, за да упражни масаж с отрицателно налягане /вакуумна депресия/. Традиционния масаж изтласква тъканите напред и навътре към тялото, докато вакуумната терапия масажира отвътре навън.

Ефекти от НИСТ:


Когато се прилага по лимфните пътища произвежда истински лимфен дренаж, който е особено важен за успеха на антицелулитната терапия, в този случай се наблудава изключителен диуретичен ефект. На повърхността способства за подобряване на кожната еластичност, възстановявайки нейната мекота и свежест. Има изключителен ексфолииращ ефект, отблокиращ мастните фоликули и пори, доставя на кожата истински комфорт повишавайки нейната еластичност и блясък. Всички тези характеристики правят този метод особено подходящ за стягане на кожата, особено след програма за отслабване. Подобрява и благоприятства тъканната активност омекотявайки хиперчувствителните зони типични за компактния, фиброзен целулит, който е болезнен при допир. Укрепва кръвоносните съдове. Стимулира циркулацията, като помага на кръвта и кислорода да навлязат масирано в клетките снабдени с целулитни и мастни тъкани като подобрява тяхната клетъчна трофика. Подобрява дренажа на токсините, складирани в засегнатите зони и участъци. По отношение на мускулите подобрява разтеглянето на фибрите и така води до релаксация и обезболяване. Вакуумът влияе положително на белези, предотвратява образуването на фибрози като стимулира клетъчната активност. По подобен начин спомага за снабдяването с кислород и регенерацията на белези от изгаряния, подобрявайки качеството на кожата.

Кога да изберете DERMSONIC:

- Използва се в следопертивната профилактика с цел реабсорбиране на хематомите, изглажда тъканите след липосклуптура и липосукция,
- Използва се в релаксиращи и анти - стрес програми,
- Използва се в анти-целулитната терапия – отблокира тъканите, стимулира кръвната цируклация, стимулира метаболизма,
- Използва се в случаите на общо затлъстяване – тонизира кожата и възстановява нейната еластичност,
- Използва се за третиране на белези и стрии,
- Използва се за обезболяване при ревматоидни артрити, мускулни крампи, миалгии и склеродермия,
- Една процедура са равнява на 3 ръчни масажа.

Съвети:

Препоръчителна честота на приложение: 12 процедури разпределени по 2 – 3 пъти в седмицата.
Препоръчително времетраене на процедурата: работи се по зони /20-65 минути/, средно времетраене на 1 процедура - около 45 минути.

Резултати от терапията:

· средно снижение с 1 см. от обиколката за процедура, намалението на обиколката може да бъде дори 3,5 см на процедура, очаквано снижение за пакет процедури до 6 см.,
· диуретичен ефект 100 % от третиране,
· подобрява оксигенацията на тъканте,
· разкъсва фиброзните влакна ,
· втечнява желеобразни оток.
· подобряване на кръвообращението още при първа процедура,
· значително подобрява вида на кожата,
· отстранява портокаловата кожа